BLOG

Història d'internet Internet 10/05/2022

Història d'internet

La història d'Internet: Un viatge des dels seus inicis fins a l'actualitat

Els inicis:

La història d'Internet comença en la dècada de 1960, en plena Guerra Freda. els Estats Units, buscant una xarxa de comunicació resistent a un atac nuclear, crea ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network), una xarxa militar que connectava diferents universitats i institucions de recerca. En 1969, s'estableix la primera connexió entre dos ordinadors, marcant l'inici del que avui coneixem com a Internet.

Evolució i creixement:

En la dècada de 1970, ARPANET s'expandeix i s'obre a altres usuaris, incloent-hi acadèmics i científics. Es desenvolupa el protocol TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol), que es converteix en la base de la comunicació en Internet. A la fi de la dècada, neix el correu electrònic, una de les aplicacions més populars de la xarxa.

La dècada de 1980:

En aquesta dècada, Internet experimenta un creixement exponencial. Es crea NSFNET (National Science Foundation Network), una xarxa que connecta a les universitats dels Estats Units. Es desenvolupa el protocol HTTP (HyperText Transfer Protocol), que permet la creació de pàgines web i dona lloc a la World Wide Web (WWW). Tim Berners-Lee, un científic britànic, crea el primer navegador web, Mosaic.

Explosió i massificació:

En la dècada de 1990, Internet es torna accessible al públic en general. Es creen els primers proveïdors de serveis d'Internet (ISP) i es popularitza l'ús de mòdems per a accedir a la xarxa. Sorgeixen els primers cercadors web, com Yahoo! i Google, que faciliten la cerca d'informació. Neix el comerç electrònic i les xarxes socials.

Internet en el segle XXI:

En les últimes dues dècades, Internet ha experimentat un creixement sense precedents. La banda ampla s'ha tornat més accessible i les velocitats de connexió han augmentat considerablement. Els dispositius mòbils, com a telèfons intel·ligents i tauletes, han revolucionat la forma en què accedim a la xarxa. Internet s'ha convertit en una eina indispensable per a la comunicació, el treball, l'educació i l'entreteniment.

Reptes i desafiaments:

Malgrat el seu creixement i èxit, Internet també enfronta alguns reptes. La bretxa digital, la seguretat en línia, la privacitat de les dades i la desinformació són alguns dels desafiaments que s'han d'abordar per a garantir un futur sostenible per a Internet.

En resum, la història d'Internet és una història d'innovació, creixement i transformació. Des dels seus inicis com una xarxa militar fins a la seva evolució com una eina global de comunicació i informació, Internet ha revolucionat el món i continuarà jugant un paper fonamental en el nostre futur.

EL PLANETA DEL PC

La teva botiga online d'informàtica i consumibles

Comptem amb un equip d'atenció al client que t'ajudarà a resoldre qualsevol dubte o problema.

https://elplanetadelpc.es

info@elplanetadelpc.es

930 007 909

Horari d'atenció al client:

  • De dilluns a divendres de 09:00 a 21:00.
  • Dissabtes de 09:00 a 20:00.